Kehonhuoltoa etäopetukseen (opettaja)

PE-Center tarjoaa kehonhuoltotunteja etäopetuksen tueksi. Liikunnanopetuksen tehtävänä on vaikuttaa oppilaiden hyvinvointiin tukemalla oppilaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä myönteistä suhtautumista omaan kehoon (POPS 2014). Kehonhuolto on erinomainen tapa tukea fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä. Fyysisen toimintakyvyn tavoitteista kehonhuollon avulla voidaan vaikuttaa erityisesti liikkuvuuden ja voiman kehittämiseen. Tämän lisäksi liikkeiden ja liikesarjojen avulla haastetaan myös tasapainotaitoja ja kehonhallintaa.

Kehonhuoltotunnit on suunniteltu siten, että kahdessa ensimmäisessä tunnissa riittää jumppamatto tai muu alusta välineeksi ja kolmannessa tunnissa lisäksi naru ja pallo välineeksi. Kehonhuoltotunnit sopivat sellaisenaan liikuntatunneiksi tai ne voivat olla varalla, mikäli esimerksi huono sää estää ulkona liikkumisen.

Oppitunnin kulku

Opettaja katsoo tunnin alussa paikallaolijat ja antaa ohjeet sovitun järjestelmän kautta (Teams tai Google Classroom). Oppilaille jaetaan linkki ja salasana kehonhuolto artikkeliin, jonka avulla he pääsevät katsomaan videota omalta koneelta. Oppilaiden tehtävänä on katsoa video ja tehdä liikkeet videon mukana liikuntatunnin aikana. Videon katselun aikana oppilas ottaa kuvan, kun hän tekee 3-5 eri kehonhuoltoliikettä. Kuvat palautetaan sovitun järjestelmän kautta opettajalle. Tehtävä voidaan sopia palautettavaksi liikuntatunnin aikana tai mikäli ongelmia ilmenee, saman päivän aikana. Opettaja voi kerätä paikallaolijat vielä uudelleen tunnin lopussa. Tehtävässä arviointi tapahtuu hyväksytty/hylätty arvioinnilla.

Huom! Kehonhuoltotunnin näkyvät rekisteröityneille käyttäjille etätehtävät osuudessa. Rekisteröitymällä PE-Centeriin saat kehonhuoltotunnit näkyviin.

Leave a reply

error: Kopioiminen kielletty! No copying!